• Biodiversità Zootecnica

     

    "La salvaguardia della diversità genetica passa attraverso la conoscenza."

    Carlo Cosentino - 2011

  • Biodiversità Zootecnica

    La diversità biologica rappresenta il processo evolutivo che nel corso dei millenni ha generato le specie animali e vegetali esistenti attraverso la selezione naturale

     


  • Biodiversità Zootecnica

     

    La varietà di caratteri morfologici e funzionali rappresenta una risorsa “non rinnovabile"

     


  • Biodiversità Zootecnica

     

    Nel mondo vengono allevate e selezionate pochissime razze animali di interesse zootecnico che sostituiscono ovunque le razze locali."

     


  • Biodiversità Zootecnica

     

    Tutelare e valorizzare le razze zootecniche locali, i meticci e le specie tipiche."

     


  • Biodiversità Zootecnica

     

    Incentivare e salvag uardare la zootecnia estensiva può aiutare a contrastare l'abbandono dei territori rurali."

     


  • Biodiversità Zootecnica

     

    L'allevamento estensivo è fondamentali per il presidio e il governo del territorio rurale."

     


  • Biodiversità Zootecnica

     

    L'introduzione e l'invasione di Specie aliene rappresenta una minaccia per la biodiversità."

     


Alcuni plus sulla conservazione

Could not load widget with the id 10.

MARKET SUSTAINABILITY ANALYSIS OF JENNY MILK COSMETICS

Posted in Abstract

 

A quantitative market analysis was carried out to deepen the knowledge on some qualitative and quantitative aspects of jenny milk and cosmetics and, successively, a survey was carried out to study the influence of packaging on consumer liking. The first analysis was conducted using the quantitative method by interviews with a one to one questionnaire, consisting of 18 questions. In the second survey were interviewed 300 people with a questionnaire divided into two perception areas: of packaging paper, and of packaging communication. Results showed that 67.8% of consumers had familiarity with jenny milk, but only 19.5% knew cosmetic properties of this product. The panel expressed a low expenditure propensity toward the proposed cosmetics. For these products, the study on packaging identified a type of matte paper as the favorite by consumer. Moreover, panel judged the icon of donkey and naming Asinella as the most persuasive.

Key words: cosmetics survey, jenny milk, matte packaging, exalt cosmetics.

 

C. Cosentino, P. Freschi, R. Paolino, V. Valentini. 2013. Market sustainability analysis of jenny milk cosmetics. Emir. J. Food Agric. 25(8) - 635:640, doi: 10.9755/ejfa.v25i8.16093.

http://www.ejfa.info/

 

 

Facoltà di Agraria - UNIBAS: 30 anni di storia 1983-2013

Posted in Convegni

Venerdi 21 Dicembre  2012, ore 9.30 -

Aula Magna dell’Università degli Studi

della Basilicata - Rione Francioso

 

Il Direttore della Scuola di Scienza Agrarie, Forestali, Alimentari ed Ambientali, dell'Università degli Studi della Basilicata

Michele PERNIOLA

nell'ambito delle Celebrazioni del trentennale dell'Università degli Studi della Basilicata, è lieto di inviterLa al conferimento della

Laurea Honoris Causa in Scienze e Tecnologie Alimentari

al Prof. Paolo De Castro

Presidente della Commissione Agricoltura e Sviluppo Rurale del Parlamento Europeo

X Convegno AISSA - Palermo

Posted in Convegni

 

X Convegno AISSA

La valorizzazione del territorio agrario e il controllo del degrado del suolo

 

Associazione Italiana Società Scientifiche Agrarie –

AISSA Università degli Studi di Palermo

 

28­‐29 novembre 2012

Aula Magna della Facoltà di Agraria

Viale delle Scienze

90128 Palermo

 

 

 

 

IX CONVEGNO NAZIONALE BIODIVERSITÀ - Bari

Posted in Convegni

 

IX CONVEGNO NAZIONALE BIODIVERSITÀ

(CIGM Centro Interuniversitario del Germoplasma Mediterraneo, Uni Ba Università di Bari,

CIHEAM‐ IAMB Istituto Agronomico Mediterraneo di Bari)

5-7 settembre 2012

Istituto Agronomico Mediterraneo di Bari

Valenzano, Bari (Italia)

 

 

EFFECTS OF COMMON MALLOW (MALVA SILVESTRIS L.) ON ANTIOXIDANT ACTIVITY OF JENNY MILK - Atti SIRA

Posted in Abstract

Dehydrated common mallow (Malva sylvestris L.) capsules have been fed to jennies in lactation as a supplementary food to evaluate their effect on the antioxidant activity of milk. Common mallow is widespread in Mediterranean pastures and its nutraceutical properties are known. Jennies were divided into 2 equal groups, one group receiveing the additional dietary supplement of mallow capsules. Milk was collected at day 30 post foaling and every 30 days for 4 times. In this period we have also surveyed the flora of the pastures near the farm. The chemical composition and the antioxidant characteristics of milk from two groups were determined. No differences were observed in chemical composition. The antioxidant activity (ABTS essay) resulted significantly higher (P<0.05) in the treated group in the last control only (79.54 vs 55.52 %).

KEY WORDS: jenny milk, Malva sylvestris L., antioxidant activity

Paolino R., Colacino C., Cosentino C., Freschi P., Calluso A.M. (2012). Effect of common mallow (Malva sylvestris L.) on antioxidant activity of jenny milk. pp 68-70 Proceedings of 10th Congress of Italian Society of Animal Reproduction (S.I.R.A 2012) – 1st Balkan Conference on the Biology and Reproduction in Farm Animals and in Acquacolture, Tirana, Albania, 23-25 Maggio 2012.

Contatti

UNIVERSITA' DEGLI STUDI
DI BASILICATA

Facoltà di Agraria

Dipartimento di Scienze delle Produzioni Animali
Campus Macchia Romana


85100 - Potenza
Italia

Contact us